Archives for: "March 2011"

West Coast

by Jana  

Drsná krajina pobřeží kolem Tasmanova moře, která se vyznačuje prudkými dešti, sněhem a ledem, je oddělena od zbytku ostrova Jižními Alpami. Ačkoli region  dešťů patří mezi nejřídčeji osídlená místa… more »

Marlborough

by Jana  

Vstupní bránou Jižní ostrova je všemi vinaři oblíbený nejvíce prosluněný novozélandský region Marlborough (cca 2 400 hodin slunečního svitu ročně). Právě díky velkému množství slunečního svitu se zde vínu skvěle… more »

Přesun na Jižní ostrov

by Jana  

Návštěvou Wellingtonu jsme ukončili naše dobrodružství na Severním ostrově a plni očekávání, radosti a ideálů se v místním přístavu nalodili na ferry směr Picton, tedy Jižní ostrov. Večerní déšť nad… more »

Počasí na Novém Zélandu aneb kdo chce zabít rosničku

by Jana  

Ač se vám může tento postík zdát zbytečný, není všechno to, co se píše v průvodcích pravda. Pravda je, že Zéland leží převážně v mírném pásu, s výjimkou Northlandu, který někteří řadí do subtropů. Mírný… more »

Turistika na Novém Zélandu

by Jana  

  Říká se, že Nový Zéland je rájem pro turisty, no říká se to. My bychom tento slogan trošku pozměnili...na Zélandu ví, jak oškubat turisty...ale to už jsme zase někde jinde. Pravdou je, že turistika na Zélandu opravdu hodně… more »

1 3